ALTERNATIV BEHANDLINGSFORMER
TENKEMÅTER OG BEHANDLINGSTEDER
TILBAKEMELDING FRA KJERRINGRÅD HOVEDSIDE
Her ar vi samlet flere linker/nettsider for alternative behandlingsformer, tenkemåter og behandlingssteder i Norge, samt linker til utenlandske temasider. Handicapsiden.no kan ikke stå ansvarlig for innhold på hjemmesiden til andre temasider. De forskjellige linker/nettsider er delt opp i kategorier. Kom gjerne med tips, eventuelt nye linker.

Lov om alternativ behandling av sykdom mv


Akupunktur.
Akupunktur er en behandlingsmetode innen tradisjonell kinesisk medisin (TCM).

Aromaterapi.
Aromaterapi er en terapeutisk og kontrollert bruk av eteriske oljer, som oftest kombinert med massasje. Andre former for aromaterapi er inhalasjon, bad, kompresser, duftlamper, spray, m.m. Det er mange forskjellige eteriske oljer, som har forskjellig lukt og forskjellige legende egenskaper.

Astrologi.
Ordet Astrologi er satt sammen av ordet Astro som betyr stjerne og Logos som betyr logikk. Det vil si den logiske forståelsen av stjernesystemet på himmelen. "Som oven, så under".

Behandlingssteder.
Klinikker, Helsesentre, Trening og øvingssentre m.m.

Diverse.
Forskjellige informasjonssider om alternativ Behandlingsmetoder m.m.

Healing.
Healing er en behandlingsform som i folkelig tradisjon har vært praktisert over hele verden i århundrer. Ordet healing er engelsk og betyr "å gjøre hel" eller "helbrede". For mange vil det norske ordet håndspåleggelse være ensbetydende med healing.

Helsekost
Helsekost er et begrep som omfatter naturlegemidler, naturmidler og kosttilskudd samt næringsmidler som er dyrket uten kjemiske bekjempingsmidler og kunstgjødsel. Naturmidler var tidligere det allmenne begrepet for alle naturpreparater. Nå for tiden deles disse inn i naturlegemidler, naturmidler og næringsmidler.

Homeopati.
Homeopati er en medisinsk behandlingsform som stimulerer organismens iboende evne til å helbrede seg selv ved hjelp av individuelt valgte homeopatiske midler.

Kinesiologi.
Kinesiologi er en kommunikasjonsmetode med et menneskes nervesystem.
Den utføres ved å bruke lett, manuell muskeltesting.

Kjerringråd
Blir brukt om ulike nedarva råd om husstell, botemiddel og liknende m.m.

Massasje.
Massasje er manipulasjon av kroppens mykvev, muskler og bindevev, med den hensikt å normalisere deres funksjoner.

Naturmidler
Naturmidler og naturlegemidler er fremstilt av droger fra plante og dyreriket. Så langt tilbake i historien som vi har skriftlige kilder, vet vi at naturmidler er blitt brukt for å lindre eller helbrede sykdom.

Naprapati
Naprapati er en manuell/fysikalsk behandlingsform, eller en del av ortopedisk medisin, som bygger på erfaring fra kiropraktikken, sammenfallende med forskning av nyere tid om samspillet mellom muskler og leddstrukturer.

Selvutvikling
I selvutvikling får du støtte til å bli mer av deg selv – til å utvikle de sidene som til nå har vært skjult. Så kan du være mer deg selv sammen med andre.

Soneterapi.
Soneterapi er en trykkmassasje på spesielle soner på bena. Behandlingen gir energi til organene og stimulerer blod og lymfe slik at næringsstoffer føres til og avfallsstoffer bort fra organene.

Tankefeltterapi
Tankefeltterapi er en terapiform som går hånd i hanske med den nye retningen innenfor tradisjonell psykologi som kaller seg "positiv psykologi".

Utdanning.
Her finner du utdanningssentre innen alternativ behandlingsformer.

Yoga-meditasjon
Yoga handler om å bringe oss i balanse på alle plan, både som individ og som en del av helheten vi er en del av.

Utenlandske nettsider
Alternativ behandling/medisin.
ANNONSER/NEWS

Homeopaters landsforbund
Hovedorganisasjon (Naho) Kinesiologi Forening
Norges Naprapatforbund Norske Healerforbundet Norsk Massørforbund